Çeşme Seyahat Rehberi | 2017

Her sene bir gelenek haline getirdiğim Çeşme rehberi bu sene daha kapsamlı: sadece bayram tatili özelinde hazırlamış olduğum bu rehber bütün yaz boyunca işine yarayacak. Öne çıkan mekanlardan leziz yemekler yapan restoranlara kadar farklı noktaları ön plana çıkardığım rehbere hep beraber bir göz atalım.

Konum

Şahin Tepesi

Çeşme, İzmir şehrinde yer alıyor. Çevresinde pek çok güzel koyların ve kültürel güzelliklerin bulunduğu bu nokta yazın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yer. Çeşme’nin çevresinde Urla, Karaburun ve Alaçatı gibi noktalar yer alıyor. Konumu sebebiyle pek çok tatilcinin tercih ettiği Çeşme’nin koyları da meşhurdur: bunlardan Şifne, Çiftlik, Altınkum, Ayayorgi gibileri en öne çıkan koylar olarak karşımıza çıkıyor.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Bu konuda kafası karışanları rahatlatacak önerilerim var. Çoğumuz İstanbul’dan araba kiralayıp 6-7 saatlik araba yolculuğundan sonra hiç dinlenmeden etkinliklere gidiyor ya da tatiline başlıyor, bu da çok yorucu olabiliyor. Uzun araba yolculuğu ne kadar eğlenceli ve keyifli olsa da bazen sıkıntı olabiliyor. Son zamanlarda Çeşme’ye giderken İstanbul’dan İzmir’e uçakla gidiyor, havalimanından ya da Çeşme merkezden araba kiralıyoruz, araba yolculuğuyla daha tatilin başında yorulmamak için bu alternatifi de denemek isteyebilirsiniz. Ancak şunu sakın unutmayın: arabasız Çeşme tatili olmaz; olur olmasına ama dolmuş vb. ulaşımlar hem uzun sürüyor hem yorucu oluyor.

Konaklama

Eskiden booking.com ile konaklama işini rahatlıkla çözüyordunuz; yine de Airbnb, Trivago ve benzeri alternatifler ile de ilerleyebilirsiniz. Eğer kalabalık bir grup olarak Çeşme’ye tatile gidiyorsanız villa kiralama seçeneğini de düşünebilirsiniz. Daha önceki deneyimlerime dayanarak pansiyon gibi bir yerde kalmak istiyorsanız Ege Pansiyon‘u düşünebilirsiniz: Çeşme Merkez’e yaklaşık 5-6 dakika mesafede olan bu pansiyonun odaları sizi güzel bir manzara ile karşılıyor.

Bunun yanı sıra Çeşme liman tarafında olan Kerman Otel ve yanındaki oteller de güzel. Hem denize sıfır olmaları hem de kahvaltı seçenekleriyle merkezi bir konumda konaklamak isteyenler için ideal.

Son olarak Alaçatı’nın şirin otel bölgesinde kalmak isterseniz Evliyagil Hotel by Katre‘yi gönül rahatlığıyla önerebilirim. Şirin odaları, modern tasarımı ve leziz kahvaltısıyla burayı çok seveceksiniz. Evliyagil Hotel by Katre özelinde yazdığım yazıya buradan göz atabilirsiniz.

Evliyagil Hotel by Katre
Alaçatı Beach Resort & Spa

Pansiyon veya küçük otellerden ziyade daha kapsamlı bir konaklama tesisinde kalmak isterseniz Alaçatı Beach Resort & Spa, Boyalık Beach Hotel & Spa, Loveyou Hotel Çeşme ve Sheraton Çeşme gibi noktaları da tercih edebilirsiniz.

Çeşme’de Nerede Kahvaltı Yapılır?

Evliyagil Hotel by Katre

Çeşme’de kahvaltıyı nerede yapacağım derdi asla yaşamazsınız! Ben her gidişimde mutlaka Halabağı Kahvaltı Bahçesi‘ne uğramaya çalışıyorum, Ovacık bölgesinde kalan bu şirin kahvaltı mekanı tavukları, horozları ve samimi çalışanları ile sizi evinizde hissettiriyor. Burayı listemize ekliyoruz. Daha merkezi bir noktada kahvaltı yapmak isterseniz Evliyagil Hotel By Katre‘nin kahvaltısını da denemek isteyebilirsiniz, otel dışarıdan misafir de kabul ediyor kahvaltı için. Bunun yanı sıra henüz denememiş olsam da Bazlama Kahvaltı & Brunch, Sedir Kahvaltı Restaurant ve Refik’in Bahçesi de kahvaltı için tercih edilen yerler arasında geliyor.

Çeşme’de Nerede Kahve İçilir?

Köyün Delisi

Benim tercih ettğim yerler arasında Köşe Kahve, Çeşme Marina tarafında bulunan Kahve Diyarı, Hacımemiş bölgesinde bulunan Delinin Sofrası, Dutlu Kahve ve Alaçatı sokaklarının en sakin noktalarından birinde bulunan Alaçatı Limoni var. Bu mekanlarda güzel bir kahve içip sevdiklerinizle vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca Çeşme’ye Starbucks açılmış diyorlar, oraya da gitmek lazım!

Alaçatı Limoni

Çeşme’de Nerede Yemek Yenir?

Bizim Ev

Çeşme’deki tatilinizde mutlaka Ege mutfağının leziz tatlarını deneyimlemelisiniz. Biz her gidişimizde öncelikle Bizim Ev‘e uğruyoruz: burası hem fiyat hem de tat açısından gayet uygun, deniz börülcesi ve kalamarı şahane, yanına bir de rakı çok güzel gidiyor. Dalyan tarafına gitmediyseniz ve orayı merak ediyorsanız Dalyan Balıkçısı Osman & Muharrem Restaurant‘a gitmelisiniz 🙂 Bunun yanı sıra Çeşme’de öne çıkan restoranlar arasında Alaçatı Kapari Bahçe, Fava, Ada Balık – Fethi’nin Yeri, Asma Yaprağı ve Veranda Alaçatı karşımıza çıkıyor.

Çeşme’de Nerede Denize Girilir?

Delikli Koy

Gelelim en merak edilen konuya. Çeşme’nin her noktası eşsiz plaj ve koylar ile çevrilidir. Benim en çok sevdiğim noktalar Boyalık Plajı, Ayayorgi Koyu, Ovacık Koyu ve Ilıca Plajı. Bunun yanı sıra “beach club” özelinde bir yer arıyorsanız Before Sunset, Babylon, KafePi, Zio Beach, Madeo Beach Alaçatı ve Alaçatı Beach Resort & Spa‘nın plajı ilginizi çekebilir. Ayrıca Fly-inn Beach de en çok tercih edilenler arasında.

Çeşme Gece Hayatı

Alaçatı MAIA

Çeşme gece hayatıyla da öne çıkan bir yer. Havaların ısınmasıyla hareketlenen bu bölgede gündüzleri sakin geçerken gece sabahlara kadar dans edebileceğiniz bir dans pistine dönüşüyor. Bu sene Electronica Festival gibi pek çok festivalin düzenleneceği Çeşme’de öne çıkan gece kulüpleri arasında Alaçatı MAIA, Madeo Alaçatı, Sense (Altınkum), Riders, Yedi gibi mekanlar ilgi çekiyor ve öne çıkıyor. Akşam parti planlarınızı yaparken bu mekanların etkinliklerine ve düzenlenen festivallere göz atmayı unutmayın!

3 thoughts on “Çeşme Seyahat Rehberi | 2017

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir