2015 Sonbaharının Beklenen Albümleri

Müzik dünyasının sevilen isimleri, hızlarını kesmeden prodüksiyon ve albüm çalışmalarına devam ediyor. Bunları takip etmek gerçekten zor, bir bakıyorum Lana Del Rey “High By The Beach”‘i çıkarmış, kafamı başka bir yana çeviriyorum Adele yeni albüm çıkaracak diyorlar. Bu sonbahar resmen üretim bolluğu var, en çok sevindiğim albüm haberlerini sizlerle paylaşmak da benim görevim o halde.

Lana Del Rey – Honeymoon

cisetta-lana-del-rey-honeymoon

18 Eylül’de piyasaya sürülmesini beklenen albümünün haberini aslında Ağustos ayında yayınladığı “High By The Beach” video klibiyle ve daha sonra da “Terrence Loves You” ve “Music To Watch Boys To” ile hayranlarına duyurmuştu Lana Del Rey. 14 parçadan oluşan albüm, birbirinden renkli parçalardan oluşuyor. Verdiği röportajlardan birinde yeni albümün en son yayınladığı albümden farklı ancak ilk iki albümü olan “Born To Die” ve “Paradise”‘a benzer olduğunu vurgulayan sanatçı, prodüksiyon ve özellikle şarkı sözlerini yazma esnasında gayet keyifli vakit geçirdiğini ifade etti. Albümde kapanış şarkısı olan yer alan Nina Simone’un Don’t Let Me Be Misunderstood adlı parçasına yaptığı cover da dikkat çekiyor.

Beirut – No No No

cisetta-beirut-no-no-no

Indie rock’un sevilen ismi Beirut’un Eylül başında yayımlanan dördüncü albümü “No No No”, Zach Condon için yeniden bir doğuşu simgeliyor esasen. Kişisel hayatında çeşitli zorluklarla baş etmek zorunda kalan Condon, hayatındaki kadın ve başka bir ülkeye gittiği tatilden morali yerinde döndü. Brooklyn’e bu motive haliyle döndüğünde yeni albümü için hazırlanması kaçınılmazdı. Parçalar üretti, beğenmedi, tekrar üretti, bu onun için engel değildi. Beirut’un diğer üyeleri Paul Collins ve Nick Petree ile 2014’te başladığı albüm çalışmalarının meyvesini No No No ile bu sonbahar görüyoruz. Bongo’ların, piyano’ların ve nakaratlardaki alkışların ahenkle dans ettiği parçalarla dolu bu albüm, kasvetli günleri aydınlatmaya birebir.

Bob Moses – Days Gone By

cisetta-bob-moses-days-gone-by

Tom Howie ve Jimmy Valance’dan oluşan Bob Moses, Hot Chip, Caribou gibi isimleri de bünyesinde barındıran Domino Records aracılığıyla 18 Eylül’de müzik piyasasına sürülecek “Days Gone By” adlı albüm ile daha önce yayımladıkları iki EP’den sonra kariyerlerinde büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Kanada doğumlu olmalarına rağmen kendilerini bir süre sonra New York’da bulan iki lise arkadaşı, bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Toplam 10 parça (bonus versiyonunda 12) bulunan “Days Gone By”‘da ikili deep house melodilerini buğulu vokallerle buluşturuyor.

CocoRosie – Heartache City

cisetta-cocorosie-heartache-city

Bianca ve Sierra Casady 18 Eylül’de yayımlanacak altıncı albümlerinin haberi onlar için bir “geri dönüş”. Teknolojiye olan bağımlılıklarına ara vermek isteyen kız kardeşler bu sayede yeni parçaları için farklı hikayeler üretmenin yolunu buldular; şimdiki parçalarında anlattıkları daha karmaşık ve derin. “Heartache City”nin diğerlerinden biraz daha özel olması ise albümün Güney Fransa’da bulunan stüdyolarında az sayıda ekipmanla ve klasik enstrümanlarla üretilmesi ve kayıt edilmesinden geliyor. Albüm hazırlıkları ve koşuşturmacasına rağmen kardeşler turnelerine devam ediyor.

Disclosure – Caracal

cisetta-disclosure-caracal

İngiliz elektronik müzik dünyasının öne çıkan ve 2013 senesinden beri yükselişte olan ismi Disclosure, ikinci stüdyo albümlerini Interscope Records aracılığıyla 25 Eylül’de hayranlarına sunmaya hazırlanıyor. Caracal ismi turneleri esnasında rastladıkları bir vahşi kediden geliyor ve İngiliz ikili “Caracal” ismi ile albüme doğal bir hava kattıklarını düşünüyor. Albümün üç resmi single’ı şimdiden hayranlarının favori parçaları olmaya aday; “Holding On”, “Omen” ve “Jaded”. Grammy ödüllü jazz sanatçısı Gregory Porter, Sam Smith, Kwabs, Lorde ve The Weekend gibi ünlü isimlerin katkılarından oluşan parçaların her biri kelimenin tam anlamıyla mükemmel.

Editors – In Dream

cisetta-editors-in-dream

İskoçya’da Western Highlands’de kaydedilen ve grubun ilk kendi kendine ürettikleri albüm olma niteliği taşıyan “In Dream” Editors için büyük bir anlam taşıyor. Aslında tüm müzik dünyası “In Dream” albüm haberini Nisan ayında çıkardıkları single “No Harm” ile duydu. Albümün içinde Slowdive’ın şarkıcısı Rachel Goswell “Ocean of Night” adlı parçada misafir vokal olarak dinleyicilere sürpriz yapıyor. Editors İngiltere ve Avrupa çapındaki turnesine Ekim, Kasım ve Aralık ayı boyunca devam edecek. Gerçek stüdyo kayıtlarından oluşan parçaları, müziğin hem deneysel hem de pop olduğunu savunan Editors’un müziğine yeni bir tarz kazandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir