Röportaj: Life From Istanbul | Barış, Saygı, Sevgi, Beraberlik

Röportaj serisinde sıradaki konuğum son haftalarda özellikle müzik ve etkinlik sektöründe öne çıkmayı başarmış bir proje olan Life From Istanbul ekibi. Ben sordum, Life From İstanbul’un beş kurucusundan biri olan, projenin basın ve iletişim tarafını yürüten Erel Eryürek sorularımı cevapladı.

23 Mart 2020’de change.org ‘da başlatılan bir imza kampanyasına paralel olarak ortaya çıkan “Life From İstanbul” projesi, pandemiden dolayı temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken başta DJ’ler olmak üzere, eğlence sektörü çalışanlarına destek sağlayabilecek bir platform olarak kurgulandı. Bu değerli ekip, anlık olarak en iyi ve en hızlı hareket edebileceği alanı belirleyerek İstanbul bazlı DJ’lerin ve programcıların evlerinde hazırlayacakları programları, belirli bir programlama ve standart yapı dahilinde, evde kalan müzikseverleri YouTube üzerinden buluşturmaya karar verdi. Youtube kanalında birbirinden yetenekli ve başarılı pek çok sanatçının performansını izleme şansı bulabilirsiniz.

Projeye destek olmak için şimdilik Youtube ve Instagram hesaplarını takip etmenizi öneririm.

Life From Istanbul nasıl başladı, kurucuları kimlerden oluşuyor? Proje ve projenin amacı hakkında bizi bilgilendirebilir misin?

LFI projesi Corona salgınının başladığı günlerde başka bir platformda hayata geçmesini düşündüğümüz bir projeydi ilk başlarda. Bazı konularda fikir ayrılıkları olduğu için o gruptan ayrılan üç kişi, yani Mehmet Koryürek aka Aksak, Asena Hayal ve ben LFI’ı hayata geçirdik. Hemen peşinden aramıza Arman Akıncı ve Harun Şahnacı katıldılar.

Bu ekibin kurucu kadrosunun her bir elemanı, DJ kimliği (biri hariç) dışında kurumsal hayatı olan ya da kurumsal hayattan gelen, hizmet/basın sektöründe ve kreatif alanlarda halihazırda çalışan ve danışmanlık yapan kişiler.

Bu beş kişi olarak LFI’un amaç ve hedeflerini belirledik. Zaten en başında da niyetlerimiz birdi. LFI kendisini, öncelikli olarak salgın döneminde iş kaybına uğramış, hayatını DJ’likten kazanan İstanbullu DJ’lere gelir modeli oluşturma düşüncesinden doğdu. Elbette projeyi, İzmir, Ankara gibi, başka büyük şehirleri de içimize alarak büyütmek, çeşitlendirmek sonraki adımlarımızdan biri olacak.

Proje çok kısa bir zamanda büyük ilgi topladı, çok güzel bir gelişme açıkçası. Şu anda bu proje bünyesinde yaklaşık kaç sanatçı var?

Evet, biz de çok mutluyuz. Çünkü yakın ve orta vadede pandemiden dolayı çalışma imkanı pek mümkün görünmeyen DJ’lerin kendilerini ait hissedecekleri, görünür olacakları ve eşit haklara sahip olacakları bir başka platform yok. LFI şehrin bilinen mekanlarının da desteğini alarak hızla büyümeye devam ediyor.

Kısa sürede elektronik müzik çevresinde duyulmamız, sahiplenilmemiz, doğru yolda olduğumuzu ve bir çatı projesi olma hedefimizin gayet iyi anlaşıldığını da gösteriyor. Proje bünyesinde, ama evden hazırladıkları, ama zaman zaman farklı mekan/stüdyolarda peşpeşe kaydettiğimiz ve kaydedeceğimiz setlerle bize ulaşan çok sayıda DJ var. Epeyce kalabalıklaştık. Hemen canla başla projeyi sahiplenen ve destekleyen 150’ye yakın DJ var. O tarafta da Jamie S, Bayram Özcan ve Pekiner gibi arkadaşlarımız DJ’lerle koordine halindeler. Ayrıca DJ’lerle setlerinin yayınından önce yaptığımız kısa Instagram sohbetleri de ilgiyle karşılanıyor.

Youtube kanalında şu anda canlı performanslar ve röportaj serileri var, yeni video içerikleri de olacak mı?

Evet. Şu an için performans yayınları ve LFI Talks adını verdiğimiz röportaj serimizin ilki hayata geçti. Duygu Dönmez’in yürüttüğü “Yeni Normal?” başlıklı röportaj yayını harika başladı. Duygu, programında sektörün kilit isimleriyle ağırlıklı olarak, yaşadığımız süreci değerlendiriyor ve onlara post pandemic sürecinde neler olacağıyla ilgili fikirlerini soruyor. İlk programının konuğu Zorlu PSM’nin Genel Müdürü Murat Abbas oldu. Röportaj serilerimize yenileri eklenecek ve farklı programlara da yer vereceğiz. Ama şimdilik bunları paylaşmak için biraz erken.

Life From Istanbul’da önümüzdeki dönemde yeni projeler neler olacak?

LFI’u sadece Korona dönemi için tasarlamadık. Evet, pandemi tetikleyici oldu. Aksak’ın change.org’da başlattığı farkındalık kampanyasından sonra aslında bayağı bir kolları sıvadık. LFI bir bakıma eğlence sektörünün, elektronik müzik çevresinin yönü, gidişatı ile ilgili yapıcı içerikler üretmeye devam edecek. Niyetimiz sadece felaketlerde değil, her şeyin durulduğu, ekonominin (umarız) rahatladığı zamanlarda da bu kültürü yeşertmek, sektörle ilgili kalıcı ve renkli içeriklerle yeni imkan kapılarını aralamak ve yaratıcı içeriklerle insanlara ilham vermek…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir